Restaurant Degenija


Dingač

Restaurant, pizzeria i spaghetteria Degenija smješten je u Starigradu Paklenici tik uz Jadransku magistralu, nasuprot hotela Alan, niti 100 metara od morske obale, u samom podnožju Velebita i Nacionalnog parka Paklenica. Ime Degenija duguje jedinstvenom prekrasnom endemskom cvijetu karakterističnom isključivo za ovo velebitsko podneblje - Velebitskoj degeniji.

Jedinstvenstvenost i pristupačnost jednako tako glavne su značajke gastronomske ponude restauranta Degenije. Uz ukusne pizze i tjestenine, Degenija nudi i najbolja probrana jela i specijalitete mediteranske i izvorne jadranske kuhinje prilagođena svačijem ukusu od ribljih specijaliteta do plodova mora pripremljenih na najrazličitije načine po vrlo pristupačnim cijenama.

Restaurant Degenija

Restaurant Degenija svojim gostima također nudi i širok izbor mesnih specijaliteta kao i druga autohtona jela velebitskog i primorskog kraja poput janjetine spravljene na više tradicionalnih načina, najkvalitetnijeg domaćeg paškog sira, svježe ulovljene ribe i ostalih lokalnih delicija.

Ono što dodatno krasi i izdvaja restaurant Degeniju od ostale ugostiteljske ponude Starigrada Paklenice je i ponuda autohtonih jela ne samo primorskog nego i kontinentalnog dijela zemlje; Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske baš kao i vinska karta koja nudi sva ponajbolja hrvatska vina s posebnim naglaskom na vinskoj ponudi velebitskog, primorskog i dalmatinskog podneblja. Zbog svega toga restoran Degenija postao je prvi gurmanska destinacija kako turista i lokalnog stanovništva, tako i freeclimbera te ostalih posjetitelja Nacionalnog parka Paklenica.


Djelatnici Degenije Vam žele dobar tek i ugodan odmor!      


Galerija slikaVelebitska Degenija Restaurant Degenija Apartmani Starigrad Degenija Starigrad Paklenica
Lignje terasa terasa2 stol mjesto za dvoje
ulaz restoranski stol crno vino romantika Vina